Cabinetul de Alergologie si Imunologie Clinica ofera consultatii de specialitate pentru diagnosticarea diferitelor afectiuni imunologice si alergice la copii si adulti.

Alergologia, specialitate clinica, se ocupa cu depistarea si diagnosticarea, profilaxia si tratamentul medicamentos si imunoterapia (dupa caz), monitorizarea complexa a pacientilor cu boli alergice, afectiuni de hipersensibilizare intiate prin mecanisme imunologice.

Afectiunilor alergice sau cu componenta alergica vizate includ in principal : rinita alergica, rinoconjunctivita alergica perena sau sezoniera la acarienii din praf, polenuri de pomi, graminee, ierburi, Ambrozia, etc, astmul bronsic, ” sindromul de tuse, wheezing recurent la copii” si alte afectiuni respiratorii, dermatita atopica, dermatite de contact alergice, alergii alimentare,intolerante la histamina, sindroame de soc anafilactic, alergii la venin de insecte, imunodeficiente.

In cadrul cabinetului exista posibilitatea efectuarii testelor cutanate alergologice prick la o gama variata de alergeni : acarieni, praf de casa, polenuri, mucegaiuri, epitelii de animale pisica, caine, hamster, alimente, etc, dupa un consult alergologic si o anamneza alergologica detailata cu evaluarea expunerii la alergene de diferite origini. Testele se efectueaza cu extracte alergenice autorizate, standardizate, de calitate, utilizand procedura standard de testare cu lantete prick , fara sangerare.

In functie de necesitate, indicatii, se pot completa cu alte investigatii: probe functionale respiratorii, spirometrie, determinare debitului expirator maxim de varf prin peak flow-metrie, radiografii de sinusuri si pulmonare, CT si investigate performante de laborator: screezingul atopiei, determinari de Ig E specifice la o gama variata de alergeni individuali, respiratori, alimentari, medicamentosi, profesionali, mixturi de alergeni sau paneluri de alergeni si alte investigatii imunologice.

 

  1. Tarife Alergologie

Share this Page